Xидроизолации

Керамични покривни системи

Информация:

Основните предимства на керемиди и капаци от глина - най-стария строителен материал, са неоспорими, защото те са издържали проверката на вековете. Достатъчно е да се разходим из старите квартали на Велико Търново, Копривщица, Жеравна, Котел и да видим с какво са покрити къщите на нашите деди. По-добра препоръка едва ли е необходима. Всички други материали са прекалено “млади” и тепърва им предстои неравната битка с времето. Високата киселинна и алкална устойчивост, постоянният цвят при въздействието на UV лъчите, перфектното поведение при влажен морски климат, механичната якост при натоварвания от сняг и градушки, устойчивост на огън са само част от преимуществата, които накланят везните при избор на покритие към керамичните керемиди. Керамичните покриви са високо устойчиви на циклите на замразяване и размразяване, защото керамиката поема влага и я отдава много бързо. Тя е и много добър топлоизолатор в горещите летни дни. Всички тези достойнства в съчетание с модерните технологии и съвременните методики за изграждане на покривни системи ни прави лидер на пазара.

Керамичните аксесоари са онези необходими допълнения, които придават не само завършеност, но и спомагат за решението на конкретни задачи – проветрение, закрепване на антени, гръмоотводи, соларни колектори и др., завършване на скатовете и проветрение. Специалните двойна, крайна лява и дясна керемида и челен капак са завършващи елементи за странично оформяне на ската, които защитават ефикасно краищата на покрива. Началният капак и трипътен връх са керамични аксесоари за окончателното завършване на покривните линии.

Изборът на модел керемиди зависи единствено от предпочитанията на всеки за визията на покрива, от конкретните изисквания, свързани с атмосферни влияния, вид на покрив и т.н. От всички изброени елементи има такива, които са задължителни, и такива, които са с пожелателен характер. Всеки потребител сам решава докъде се простират възможностите му и колко ще надгражда, за да изпълни своя покрив. Инвестицията в една солидно изградена покривна система се отблагодарява през годините. Проникнала влага съсипва покривната конструкция и оттам течовете рушат цялата сграда надолу. Препоръчваме на всички, които са на етап строеж на покрив или дори само на етап ремонт, внимателно да подбират материалите, за да си осигурят комфорт през годините напред.

РЕФЕРЕНТНИ ОБЕКТИ

“ Хидроизомат ” АД - хидроизолации проектиране и монтаж- изпълнени обекти